Visumkrav

För att delta i Hajj och Umrah, de heliga pilgrimsfärderna inom islam, krävs vanligtvis särskilda visum för att resa till Saudiarabien, där de heliga städerna Mecka och Medina ligger. Här är några viktiga punkter om visumkraven för Hajj och Umrah:

Hajj-visum:

Hajj är en årlig religiös pilgrimsfärd med en specifik tidpunkt enligt den islamiska kalendern. För att delta i Hajj behöver pilgrimer ett Hajj-visum, som endast utfärdas för Hajj-säsongen. Visumet är normalt begränsat till en viss tid och pilgrimer måste anlända till Saudiarabien på de angivna datumen. Ansökningar för Hajj-visum måste ofta gå genom officiella Hajj-arrangörer eller myndigheter i ditt hemland men finns även tillgängliga som E-visum.

Umrah-visum:

Umrah är en mindre pilgrimsfärd som kan utföras när som helst under året, förutom under Hajj-säsongen. För att genomföra Umrah behöver du ett Umrah-visum. Detta visum är mer flexibelt när det gäller tid och datum jämfört med Hajj-visum. Du kan ansöka om Umrah-visum genom auktoriserade resebyråer eller Saudiarabiens ambassader/konsulat eller som E-Visum.

Krav för visumansökan:

Vid ansökan om Hajj eller Umrah-visum, kan det krävas följande dokument och uppgifter:

  • Pass med en giltighetstid som täcker hela resan.
  • En korrekt ifylld och signerad visumansökningsblankett eller E-ansökan.
  • Bevis på vaccination mot specifika sjukdomar, som vanligtvis krävs av saudiska myndigheter.
  • Bevis på att du är en muslim, som kan inkludera ett intyg från en lokal moské eller muslimsk organisation.
  • Bevis på reserverad boende i Saudiarabien under din pilgrimsfärd.

Har du frågor angående Umra eller vill beställa något av våra paket?