Umra Information

Umra, den mindre vallfärden, kan genomföras av varje muslim när som helst under året. Den kan antingen utföras som en del av Hajj eller separat. Umra involverar enbart specifika riter, såsom den rituella omvandlingen (tawaf) runt Kaaba och förflyttningen mellan kullarna as-Safa och al-Marwa.

De handlingar som involverar stenande av Satan och besök på berget, som utförs under Hajj, är inte en del av den lilla vallfärden (Umra). Att genomföra Umra tar cirka fyra timmar, men tiden kan variera beroende på deltagarantalet. Desto fler som deltar, desto längre tid tar det.

Umra är inte en obligatorisk handling som Hajj, utan snarare en frivillig handling som kan utföras när som helst. Det är en handling som belönas, och den som utför Umra befrias inte från skyldigheten att genomföra den obligatoriska Hajj. Umra utförs ofta under Ramadan, då man kan vistas i Mekka och Medina under en längre period och ägna sig åt dyrkan på dessa heliga platser.

Om ekonomin tillåter bör Hajj prioriteras. Därefter kan en muslim välja att utföra Umra som ett ytterligare andligt åtagande.

Preliminära priser för Umrah 2023/2024

Period Avfärd Retur Pris från
Höstlov 26 Okt 5 Nov 20 900 SEK
Jullov 20 Dec 30 Dec 23 990 SEK
Januari 21 Jan 29 Jan 18 900 SEK
Sportlov 9 - 24 Feb 18 Feb - 3 Mar 20 900 SEK
       
 
 
Förfrågan
Få mer information om Hajj & Umra för att underlätta inför din resa. Lämna din förfrågan så återkommer vi så snart som möjligt. Glöm inte att du kan hitta svar på många frågor på våran hemsida.
 
 
Hajj
 
 
Umra
 
 
Hajj Badal
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit

 

Har du frågor angående Umra eller vill beställa något av våra paket?

Här nedan hittar du ytterligare information angående planerade umrah-resor för 2023/2024, inklusive detaljer om priser och annan viktig information som är relevant för resan, har du några frågor är det bara att höra av sig.

 
Madinah mosken parasollen upfällda
Maj

2024/1455

Klicka här!
Klocktornet i Mekka Haram
Ramadan

2024/1455

Klicka här!
 
Kabaa i mekka med folk som gör tawaf
Höstlov

2023/1455

Klicka här!
Allahs hus i mekka
Jullov

2023/1455

Klicka här!
Madinah moske i mörker
Sportlov

2024/1455

Klicka här!
 
 
Vad säger våra kunder?
Innan man köper en tjänst kan det vara bra att kontrollera vad tidigare kunder har haft för erfarenheter, nedanför kan du kolla vad våra kunder tycker om sin upplevelse med oss.
Betyg
1.0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
recensioner
Panel only seen by widget owner
 
Edit widget
Views
 
0%
Extend Limit