Prisinformation

Att genomföra pilgrimsresor till Mecka, kända som Hajj och Umra, är djupt betydelsefulla för troende inom islam. Dessa resor är en möjlighet att öka ens iman och söka förlåtelse. För de som planerar att delta i hajj eller umrah är en viktig del av planeringsprocessen att förstå kostnadsaspekterna som är förknippade med dessa resor, vi har samlat lite information gällande detta.

Vad kostar en Hajj resa?

Kostnaden för att genomföra hajj till Mecka, kan variera beroende på olika faktorer, inklusive varifrån du reser, ditt boende, dina personliga preferenser och andra omständigheter. Det är viktigt att notera att kostnaderna kan förändras över tid på grund av olika faktorer som inflation och logistiska ändringar. Hajj involverar olika utgifter, inklusive flygbiljetter, boende, transport, mat, visumavgifter och eventuella extra kostnader för personliga behov.

Priserna och kostnaderna kan variera så det bra att man noggrant planerar i förväg, kanske genom att kontakta researrangörer som specialiserar sig på hajj-resor, för att få en bild av kostnaderna och vad som ingår i paketet. Det är viktigt att vara medveten om eventuella extraavgifter och att ha en tydlig uppfattning om vad som förväntas av resan innan du bestämmer dig. Kostnaden för hajj låg mellan 50 000 - 100 000 kr under 2023.

Vad kostar en Umra resa?

Kostnaderna för en Umra-resa till Mecka varierar också på olika faktorer. Bland annat avreseort, ditt val av boende, den tidsperiod du stannar och individuella preferenser. Precis som med Hajj, är det viktigt att notera att kostnaderna kan ändras. De utgifter som gäller för Hajj gäller även för Umra-resan. Om du har för avsikt att genomföra en Umra-resa, kan du förvänta dig att priset kommer att ligga mellan 18 900 - 23 900 kr. Den slutliga kostnaden varierar baserat på om du genomför resan självständigt eller genom en resebyrå.


Har du frågor angående Umra eller vill beställa något av våra paket?

Här nedan hittar du ytterligare information angående planerade umrah-resor för 2023/2024, inklusive detaljer om priser och annan viktig information som är relevant för resan, har du några frågor är det bara att höra av sig.

Madinah mosken parasollen upfällda
Januari

2024/1455

Klicka här!
Klocktornet i Mekka Haram
Ramadan

2024/1455

Klicka här!
Kabaa i mekka med folk som gör tawaf
Höstlov

2023/1455

Klicka här!
Allahs hus i mekka
Jullov

2023/1455

Klicka här!
Madinah moske i mörker
Sportlov

2024/1455

Klicka här!