Hajj Information

Inom Islam så måste man först och främst läsa på om den dyrkan eller handling man ska göra exempelvis om man ska resa till Hajj ska man kunna bestämmelserna om Hajj och hur man utför den dyrkan på ett korrekt sätt.

Hajj är islams femte pelare och måste utföras en gång i livet för den som är kapabel till det och kan spendera på sin familj medans man är borta. Den som inte har råd, är sjuk eller om det finns stora risker med att åka behöver inte åka. Sedan måste även pengarna man använder för att betala resan komma från en tillåtet källa och att man under sin vallfärd inte provocerar andra eller låter sig själv bli provocerad.

Man göra Hajj för att dyrka Allah och besöka den första moskén på jorden som byggdes av Ibrahim och Ismail. Muslimer gör vallfärden till mecka för att be om förlåtelse för sina synder och bli renade.

Profeten har sagt att belöningen för en accepterad Hajj är paradiset och att man blir lika syndfri som man var dagen man föddes. En accepterad Hajj är den som görs endast för Allahs skull, med avsikt att dyrka honom och i hopp om hans förlåtelse.

Vad man gör under pilgrimsfärden.

När man utför valfärden så har man på sig speciella kläder som kallas “Ihram”, Detta måste man ha på sig innan man kommer fram till Mecka och då ska man även ha avsikten för att göra Hajj.

Man byter om och avser att göra Hajj på olika platser, detta beror på vilket land man kommer ifrån, därefter så utför man umra och väntar på den åttonde i månaden dhul-hidjah som är den månaden man utför Hajj i.

 • Den åttonde i månaden dhul-hidja beger man sig till Mina som är ett område fullt av tält utanför Mecka.
 • Den nionde går man till “Arafah-berget” och stannar där hela dagen och åkallar Allah fram till solnedgången. Sedan beger man sig till Muzdaifa och sover där.
 • Dagen efter kallas den stora Hajj-dagen och den dagen är också vår Eid.
  På den dagen ska man:
  • Kasta sju små stenar vid al-djamarat.
  • Slakta ett offerdjur eller överlåta det till någon som gör det åt en.
  • Männen ska raka av sig håret och kvinnor ska förkorta sitt hår.
  • Gå sju varv runt Kaba.
  • Gå mellan as-Safa och al-Marwah.
Resedatum
Avfärd *** ** Veckor
Retur ***
Priser
VIP Paket ***
Ekonomi paket* ***

Har du frågor angående Hajj eller vill beställa något av våra paket?